Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Emma Franková o velké radosti ze zlata, top atmošce, turnaji bez porážky i účasti v příští sezoně

Kadetky U16 měly na Labském streetballovém poháru 2020 jasný královny v podobě týmu Hodně pod tlakem. Tahle družina pod vedením kapitánky Emmy Frankové nepoznala hořkost porážky a suverénně si tak došla pro celkovej triumf. Nadšení z lídryně týmu nevyprchalo ani po více než dvou týdnech, což jasně dokládá i v pohodově laděným interview.

Emmo, s týmem Hodně pod tlakem jste opanovaly kategorii Kadetky U16 na 25. ročníku Labského streetballového poháru. Pověz, co Vám s holkama proběhlo hlavou po finálovým setnutí Vašich soupeřek? Jaký byly Vaše prvotní pocity a dojmy?
Měly jsme určitě velkou radost, protože takovéhle streetballové turnaje se nevyhrávají každý den.

Jak se Vaše finálový vítězství rodilo? Kterej soupeř v turnajovým pavouku byl nejsilnější a nejnepříjemnější?
Samozřejmě první utkání pro nás bylo po velké pauze bez jakéhokoliv zápasu těžké, abychom se znovu a naposled sehrály.

Nejsilnější soupeř? Určitě holky z USK Praha. A nejnepříjemnější? Tým holek z Děčína, jelikož jsme vytáhly tvrdší hru – a to se jim nelíbilo…

Jak bylo zmíněno, turnaj v Děčíně letos slavil již čtvrtstoletí na tuzemský streetballový scéně. V čem je v Tvejch očích tenhle turnaj ojedinělej, zajímavej a přitažlivej?
Atmosféra byla úplně jiná – a mnohem lepší než na ostatních turnajích.

Pokud bys měla něco vyzdvihnout, tak co Ti z letošního ročníku nejsilněji utkví v paměti a na co budeš – kromě celkovýho triumfu – navždy ráda vzpomínat?
Určitě na to, že jsme to všichni zvládli ve zdraví, protože náš tým je známý tím, že turnaj dokončí minimálně s bolestí hlavy. A taky že to byl poslední turnaj s holkama z mého minulého týmu, takže to bylo takové menší rozloučení.

Jak vysoko triumf v Děčíně v dosavadní streetballový kariéře stavíš? Byl to jeden z největších a nejcennějších zářezů?
Měla bych z výhry určitě větší radost, kdyby se do naší kategorie přihlásilo víc týmů. Ale samozřejmě mám radost, je to jeden z těch větších úspěchů. A to, že jsme zůstaly bez jediné porážky, mi dělá ještě větší radost!

Co bys Labskému poháru popřála do dalších let?
Aby byl stále tak úspěšný, jako byl doteď, a hlásí se tam stále víc a víc týmů.

Co příští sezona, můžeme se na účast Vašeho týmu (nejen) v Děčíně znovu těšit?
S naší účastí počítejte. Nevím, jestli se stejnou sestavou, ale určitě se tam objevíme. (usměje se)

Zastavme se krátce ještě i u pětkovýho basketu. Za koho válíš, jakou hrajete soutěž a s jakými cíli a ambicemi budete vstupovat do nadcházejícího ročníku?
Budu hrát první rok v USK Praha Extraligu U17 a chtěly bychom s holkama uhrát co nejlepší výsledek – a to jak v tabulce, tak i případně na Mistrovství ČR.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články