Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kateřina Janáková: Každé vítězství vás neskutečně nabije!

Před startem víkendu přihazujeme další z nůše rozhovorů s kapitány/kapitánkami vítěznejch týmů na Labském streetballovém poháru 2020. Tentokrát do naší zpovědnice usedla Kateřina Janáková, která k triumfu dovedla tým Bylo nás 5 v kategorii Žákyně U14. A i s určitým časovým odstupem po turnaji velmi zaníceně a s velkou radostí z prvního fleku povyprávěla o (rej)dění pod děčínskou skálou.

Kateřino, pověz, jaký byly Tvoje bezprostřední pocity a dojmy po finálovým vítězství nad Vašimi sokyněmi?
Byl to samozřejmě skvělý pocit. Každé takové vítězství vás prostě nabije!

Jak se Vaše finálový vítězství rodilo? Kterej soupeř v turnajovým pavouku byl nejsilnější a nejnepříjemnější?
Tak pro nás byly nejsilnějším soupeřem určitě Mladý pušky (holky z BA Louny). Ale že by tam byl někdo nejnepříjemnější? To se asi říct nedá. Jen je někdy fakt těžké hrát proti někomu, s kým se dobře znáte.

Jak bylo zmíněno, turnaj v Děčíně letos slavil již čtvrtstoletí na tuzemský streetballový scéně. V čem je v Tvejch očích tenhle turnaj ojedinělej, zajímavej a přitažlivej?
Za mě je to určitě tou atmosférou, která je tady v Děčíně fakt skvělá!

Pokud bys měla něco vyzdvihnout, tak co Ti z letošního ročníku nejsilněji utkví v paměti a na co budeš – kromě celkovýho triumfu – navždy ráda vzpomínat?
Určitě budu ráda vzpomínat na to, že jsem vyhrála s týmem, který jsme s holkama složily týden před Labským pohárem.

Kam ve svojí dosavadní basketbalový/streetballový kariéře letošní triumf v Děčíně řadíš?
Samozřejmě je skvělý mít doma další korunku. (smích) A každopádně to patří mezi ty nejlepší trofeje.

Co bys Labskému poháru popřála do dalších let?
Určitě bych mu popřála, aby se do mladších ženských kategorií hlásilo víc týmů (jak již bylo zmiňováno Emmou – Frankovou, pozn. – v minulém rozhovoru) a aby měl stále takovou skvělou atmosféru.

Navnadil Tebe osobně i Váš tým letošní úspěch natolik, že se s Vámi uvidíme na našem turnaji, respektive turnajích, i v roce nadcházejícím?
Rády se sem vrátíme – ať už v této sestavě, nebo v jiné.

Přejděme na chvíli ještě k basketu pět na pět. Za koho válíš, jakou hrajete soutěž a s jakými cíli a ambicemi budete vstupovat do nadcházejícího ročníku?
Tuto sezonu budu hrát v novém týmu BK Brandýs nad Labem v kategorii U15 – žákovskou ligu. Samozřejmě je to výzva a doufám, že se úplně neztratíme. (usměje se)

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články