Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kryštof Brezík: Výhra je pro mě odměnou za dřinu na trénincích. Labskému poháru přeju dalších minimálně 25 let!

Po posledním interview s Vendulou Salakovou zůstáváme v kategorii U12, tentokrát jsme vyzpovídali kapitána vítěznýho celku mezi minižáky. Kryštof Brezík k triumfu dotáhl Sokolíky a kromě slov nadšení a radosti přiznal, co ho během turnaje zamrzelo a nelíbilo se mu. A taky že se na něj a jeho (staro)novej tým můžeme těšit i v další sezoně, respektive sezonách.

Kryštofe, jako kapitán jsi dotáhl Sokolíky na streetballovej Olymp v kategorii Minižáci U12 na 25. ročníku Labského streetballového poháru. Jak jste s klukama zisk zlatejch medailí prožívali? Co Vám po vítězným finálovým utkání jako první blesklo hlavou?
Byli jsme s klukama (Vašek Nosek, Ondra Simaichl a Martin Bodlák) šťastní a jako první nám blesklo hlavou, že se to splnilo. Moc jsme si to přáli vyhrát!

Jak se Vaše vítězství ve finále rodilo? Kterej soupeř v turnajovým pavouku byl nejsilnější a nejnepříjemnější?
První zápas v základní skupině jsme vyhráli, ale věděli jsme, že nás pak čeká těžší soupeř – domácí favorizovaný tým Koubasket. Zápas jsme prohráli a nepříjemné na tom bylo, že slečna rozhodčí nedala do pusy ani jednou píšťalku. Postoupili jsme z druhého místa a utkali jsme se s Gold Tigers.

Výhrou nad nimi jsme postoupili do finále, kde jsme opět hráli s Koubasketem. Tentokrát zápas probíhal tak, jak jsme zvyklí hrát, s rozhodčím a fair play. Nakonec skončil výhrou 7:1 pro nás a my jsme mohli slavit.

Jak bylo zmíněno, turnaj v Děčíně letos slavil již čtvrtstoletí na tuzemský streetballový scéně. V čem je v Tvejch očích tenhle turnaj jedinečnej a zajímavej?
Je to první street, který jsem hrál a poznal jsem trojkový basket.

Pokud bys měl cokoli vypíchnout, tak jaký nejsilnější zážitky a vzpomínky na letošní turnaj na severu Čech budeš mít?
Bylo velké horko a byl jen jeden turnaj kvůli covidu.

Jak vysoko triumf v Děčíně v dosavadní basketbalový/streetballový kariéře stavíš?
Nejcennější a zatím podruhé první místo na Streetball manii je pro mě velkou odměnou za dřinu na trénincích.

Co bys Labskému poháru popřál do dalších let?
Přál bych mu dalších minimálně 25 let!

Nadchnul Tě turnaj natolik, že se na Tvojí účast – třeba i na ostatních turnajích pořádanejch Streetball manií – můžeme těšit i v příští sezoně?
Letos jsem hrál na Streetball manii potřetí a chci hrát i za rok, za dva, za tři…

Přejděme na závěr ještě k pětkovýmu basketu. Čí barvy hájíš, jakou soutěž budete v nový sezoně hrát a jaký v ní máte ambice a cíle?
V kategorii U14 hraji za BK Kladno a za U13 hostuji v Sokole Pražském. Vím, že to bude těžké, ale chtěl bych se s Kladnem dostat do extraligy a se Sokolem být do druhého místa v pražském přeboru.

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články