Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Karolína Kuthanová o náhodným triumfu, (ne)sledování střeleckejch statistik, silný konkurenci či zvýšený kvalitě

Medaile letos po loňským bronzu s týmem Morgans necinkla, ale i přesto Karolína Kuthanová odcházela z finálového turnaje PSLka o jednu trofej těžší, jelikož se stala nejlepší trojkařkou celý soutěže. V interview s touhle sympaťandou jsme se podívali za oponu zisku trofeje a zevrubně jsme rozebrali i celkový dění na strahovskejch kolejích.

Karolíno, v letošní sezoně Pražské streetballové ligy ses stala nejlepší trojkařkou. Čemu přisuzuješ svou přesnou mušku a nejlépe srovnaný mířidla?
To byla náhoda. (rozesměje se) Nejvíc tomu pomohl jeden hrací den, kdy jsme byly jen ve třech a měly jsme čtyři zápasy v kuse. Takže tam jiná taktika, než střílet, moc nešla. A ono to zrovna nějak padalo.

I přesto, cítila jsi již od úvodních kol soutěže, že tohle je Tvůj top ročník? Nebo se Tvoje „motory“ zahřívaly postupně?
My si chodíme PSLko spíš užívat, takže jsem neměla žádný ambice, ani ty statistiky nesleduju. Až ke konci mi holky říkaly, že mám šanci to vyhrát. No a od té doby mi přišlo, že už mi tam nespadlo nic. (smích)

Je to Tvoje první individuální trofej, kterou jsi na PSLku vybojovala? Nebo už máš doma i nějakou starší?
Pražskou streetballovou ligu hraju myslím třetím rokem – a je to poprvé, co jsem individuální trofej vybojovala.

Jak sis celkově letošní ročník užila?
Bylo to super! Jsem ráda, že se to kvůli koronaviru nezrušilo.

S týmem Morgans se Vám po loňským třetím místu letos nepovedlo probojovat na stupně vítězů. Proč to podle Tebe neklaplo?
Konkurence byla silná a často jsme se sešly v menším počtu, protože už byl čas dovolených.

V čem Ty osobně spatřuješ největší zajímavosti a specifika Pražské streetballové ligy, díky nimž se hráči a hráčky – včetně Tebe – každej rok tak rádi vrací?
Je to super událost, kde se sejdou hráči i hráčky, kteří už třeba nějakou dobu nehrajou. A vlastně je to spíš společenská událost, doplněná o sport, což je hrozně fajn.

I Ty už patříš mezi stálice bojů na strahovskejch kolejích. Plánuješ v příští sezoně znovu dorazit a bojovat o individuální i týmovou trofej?
Vždy naši účast řešíme těsně před začátkem, ale myslím si, že určitě zase dorazíme.

Jak vnímáš posun v kvalitě jednotlivců i týmů a celkově Pražské streetballové ligy v průřezu let? Je stoupající tendence znatelná rok od roku víc a víc?
Zdá se mi, že posun je hlavně v mužské části, kdy se tam dají vidět fakt super výkony. U holek je to podle mě stále víc o té pohodě a o tom, že se všichni potkáme a popovídáme si, dáme si limču a k tomu si zahrajeme.

I když bedna letos neklapla, užily jste si i tak s holkama afterparty po finálovém turnaji?
Další den jsme bohužel měly se ségrou další turnaj, takže jsme zůstaly jen chvíli. Ale co jsem slyšela, afterparty byla zase vydařená! (usměje se)

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články