Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

David Zeman: Třetí místo? Vychutnával jsem si ho plnými doušky v neskutečný atmosféře!

Jedním ze stěžejních článků týmu XBallers Family v cestě za bronzovými medailemi byl David Zeman. Tenhle usměvavej bourák s plnovousem v interview popisuje elektrizující atmosféru při finálovém turnaji, pohodový setkávání, energii pátečního večera na Strahově či pevnou komunitu ballerů a ballerek.

Davide, v letošní sezoně jsi byl pevnou součástí bronzovýho týmu XBallers Family ve finálovém turnaji Pražské streetballové ligy. Jak sis Ty osobně zisk placky vychutnával? Popiš svoje bezprostřední pocity po zápase o třetí flek.
Vychutnával jsem si to plnými doušky. Přišla nás podpořit spousta přátel a fanoušků, kteří připravili neskutečnou atmosféru pro naši rodinu!

Je to doposud největší úspěch, jakej jsi na strahovskejch kolejích zaknihoval?
Ano, určitě. Hraji PSLko třetím rokem a tento ročník jsme se dostali do finálového turnaje. A tam jsme ukázali svoji sílu a zkušenost.

Tvůj spoluhráč Lukáš Vrťátko se stal nejlepším střelcem i trojkařem celého ročníku PSLka a pochválil svoje spoluhráče – včetně Tebe – za to, že jste mu vytvářeli pozice. To se hezky poslouchá, souhlasíš?
Souhlasím, Lukáš je fajn kluk, a když mu to sedne, tak proč mu to nepřihrát. Je to jeden z nejlepších pocitů vytvářet pozice pro spoluhráče a ničit tím soupeře.

Podle toho, co jsem viděl a jasně to dokumentují i fotky a video, finálový turnaj si Vaše banda užila na plný pecky a se vším všudy. Cítil jsi to úplně stejně?
K tomu nemám co dodat! Kdo tam byl, tak to zažil!

A je právě atmosféra, setkávání s ostatními ballery a ballerkami a duch PSLka to, co dělá tuhle soutěž jedinečnou a zajímavou?
Ano, baví mě sejít se s lidma, který přes rok nepotkám, zahrát si, vyhrotit zápas a pak sednout v klidu na pivo a probrat to.

Je nějakej nejsilnější moment nebo zážitek z finálového turnaje, kterej se Ti už navždy zaryl hluboko do paměti?
Nečekaná oslava a sprcha šampaňským od našich fanoušků. A taky energie, která nás celým večerem provázela.

V čem spatřuješ největší pozitiva a klady streetballu/trojkovýho basketu? Co pro Tebe znamená a nejvíc na něm láká a přitahuje?
Určitě je to komunita! Atmosféra a kontakt se všemi lidmi, co tento sport milují! Je to fajn setkávat se na všech turnajích a akcích – ať uz klasických streetballech, nebo turnajích 3×3.

Tvůj spoluhráč v interview taky prohlásil, že v příští sezoně by chtěl vystoupat ještě minimálně o stupínek vejš. Přijímáš tuto výzvu za svou a půjdeš do toho jako další voják v poli v plný polní?
Popravdě, letos jsem Pražskou streetballovou ligu vůbec nechtěl hrát. Kluci od nás mi to však vymluvili! Mám nějaký zdravotní potíže a dost to bolelo. Dávám se však dobře a rychle dohromady. Příští rok s náma počítejte a jak je u nás zvykem, budeme hodně kousat a nic nevypustíme. Nejsem zastánce velkých slov, ale zkusíme dojít co nejdál.

Díky XBallers za vše a Vám za rozhovor!

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články