Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tereza Vorlová: Pražskou streetballovou ligu jsem si zamilovala!

Trofej pro nejlepší střelkyni Pražské streetballové ligy si letos zásluhou nejpřesnější mušky vysloužila ostřílená matadorka ze strahovskejch kolejí Tereza Vorlová. Tahle usměvavá pohodářka se v interview rozpovídala, co ji na PSLku nejvíc přitahuje, čím si ji obecně získal trojkovej basket, jaký jsou jeho specifika, co považuje za svůj jednoznačně největší úspěch i jaký ambice má v letošní sezoně s Chomutovem v Renomia ŽBL.

Terezo, stala ses nejlepší střelkyní Pražské streetballové ligy 2020. Jak moc Tě tahle individuální trofej potěšila?
Trofej mě moc potěšila, je to ale zásluha hlavně mých spoluhráček, především těch, které moc nechodily. Většinu zápasů jsme hrály ve třech – a to pak ty body naskakují. (usměje se)

Čemu i přesto svou přesnou mušku přičítáš? Tipuju, že solidní rozehranost po předčasně ukončený sezoně nemohla mít příliš vliv.
Rozehraný asi po tak dlouhé pauze nebyl nikdo. Podstatná byla chuť hrát.

Vnímala jsi právě i vzhledem k brzkýmu konci minulýho ligovýho ročníku možnost zahrát si na PSLku jako velký zpestření a oživení?
Ano, bylo to velmi příjemné. To je ale PSLko i bez koronakrize.

Jak tedy vůbec dlouhodobě Pražskou streetballovou ligu vnímáš? V čem vidíš její největší specifika, kouzlo a zajímavost?
Už si ani nepamatuji, ve kterém roce jsem měla svou premiéru, tenkrát jsem hrála s týmem Flyers a Pražskou streetballovou ligu jsem si zamilovala. Po basketbalové sezoně je to zpestření. Potkám se tam s přáteli, pokecáme, zajdeme na pivo. Je tam uvolněná atmosféra a výkon není na prvním místě. Příjemná změna. (úsměv)

Vnímáš, jak se kvalita týmů, jednotlivců i samotný soutěže v průběhu let měnila a šla výrazně nahoru?
Myslím si, že nějaké velké změny neproběhly. To je na tom to hezké, stále se vrací stejné týmy, hráčky… Je vidět, že nejsem sama, kdo si PSLko tak oblíbil.

Co pro Tebe osobně streetball/trojkovej basket znamená a čím si u Tebe získal takovou oblibu?
Streetball hraji už hrozně dlouho. Když skončila basketbalová sezona, začala streetballová – a to je ideální volba, pokud se nechcete flákat doma. (usmívá se) Díky trojkovému basketu mám ty nejlepší zážitky a největší úspěch ve své kariéře (v roce 2016 se s reprezentačním týmem stala mistryní světa v basketu 3×3, pozn.).

V čem může hráčům/hráčkám trojkovej basket nejvíc pomoct a posunout je dál i v pětkovým? Je to hlavně v tvrdosti a rychlosti?
Rychlost rozhodně, ta tvrdost už se v pětkovém basketu tolik netoleruje.

V letošní sezoně, i když aktuálně přerušený, hájíš barvy Chomutova v Renomia ŽBL. S jakými cíli a ambicemi jste do sezony vstupovali? A máš i Ty osobně nějakou metu, jíž bys chtěla dosáhnout?
My bychom určitě chtěli do play-off a tentokrát si ho i zahrát. Můj osobní cíl je zvládnout sezonu ve zdraví.

Foto: Archiv Streetball manie

Předchozí články