Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kateřina Hostoušová o přátelským prostředí v Děčíně, ohromující show dunkerů, povedeným videu i účasti v roce 2021

Tým Mladý pušky pod vedením kapitánky Kateřiny Hostoušové si z letošního výročního ročníku Labského streetballového poháru odvezl stříbro. V průběhu celýho interview bylo z lídryně týhle družiny cítit, jak velkou radost jí i spoluhráčkám zisk placky udělal.

Kateřino, s týmem Mladý pušky jsi v kategorii Žákyně U14 na 25. ročníku Labského streetballového poháru v Děčíně obsadila druhou příčku. Jak sis zisk cennýho kovu i vybojování stupňů vítězů užívala?
S holkama jsme za 2. místo byly rády, považuju to za obrovský úspěch!

Co se v Tobě krátce po finálovým klání odehrávalo a mísilo? Byla to radost z dobře odvedený práce a vybojování druhýho místa, nebo spíš zklamání, že jste s holkama skončily těsně pod vrcholem?
Za druhou příčku jsme byly rády, ale kdybychom byly první, tak by to určitě bylo lepší a naše radost by se tím ještě znásobila. Myslím si, že jsme hrály dobře.

Když si rozebereme finálovej zápas proti týmu Bylo nás 5, tak v čem Vás soupeřky přehrály a v jakejch herních činnostech tkvěla jejich hlavní síla?
Soupeřky lépe proměňovaly svoje střelecké pozice a celkově byly v útoku produktivnější, než jsme byly my.

Pokud na turnaj v Děčíně mrkneme obecnějším pohledem – co Tebe osobně na něm nejvíc přitahuje, imponuje Ti a proč je podle Tebe mezi ballery a ballerkami tak oblíbenej?
Jeho oblíbenost určitě pramení z přátelského prostředí, které v Děčíně panuje.

Jak se Ti líbila smečařská soutěž a kousky teprve čtrnáctiletýho talentu Milana Tomáše Stráněla, jenž porazil i polskýho letce Areka Przybylskiho, kterýho tak sesadil ze smečařskýho trůnu?
Bylo to ohromující a skvělá podívaná! Já bych to tedy nedokázala. (smích)

Nedávno jsme na světlo světa vypustili video z letošního Labského poháru. Co na něj říkáš a co Tě na něm primárně zaujalo?
Video je opravdu povedený a zachycuje turnaj ze všech možnejch úhlů. Líbí se mi.

Současná situace je sice složitá, ale když nenastane cokoli neočekávanýho, můžeme se na Vás s holkama na našich turnajích těšit i v sezoně 2021?
No jasně! Už se těšíme, určitě dorazíme. (usměje se)

Co bys Labskému poháru ráda popřála do budoucna?
Aby trval co nejdéle a na tuzemské scéně vydržel ještě pořádnou porci let. (úsměv)

Foto: Jakub Nedbal

Předchozí články