Sdílej článek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Streetballový koš No.31 našel svoje útočiště v Humpolci!

Streetball mania v rámci ojedinělýho projektu nazvanýho „Koše do ulic“, jenž odstartoval v roce 2010, postupně sází koše do různejch koutů České republiky k užívání pro širokou veřejnost. Magickou třicítku košů jsme již loni překročili – a košem s pořadovým číslem jedenatřicet se nyní pyšní v Humpolci.

Jubilejní koš číslo třicet se nachází na dopravním hřišti na Kamenické ulici v Děčíně (byl tam přesunut ze zimního stadionu, kde vzniklo multifunkční hřiště), takže při inspiraci, kam „vysadit“ další kousek, jsme se po mapě posunuli o pořádnej kus dál, až na Vysočinu. A v Humpolci tak nyní můžou začít jásat, trénovat a užívat si streetovejch radovánek na plný pecky!

Humpolec je město proslulý kvalitním zlatavým mokem, nesmrtelnou hláškou z filmu Marečku, podejte mi pero, ale taky top českou ekipou ve streetu/trojkovým basketu. Tým Humpolec Bernard, jehož zakladatelem a dlouholetým kapitánem byl Ondra „Benjo“ Dygrýn, dvakrát startoval i na mezinárodním turnaji Prague International Streetball Cupu, jenž pořádá Streetball mania. Kluky jste na tomto prestižním podniku mohli vidět v akci v letech 2018 a 2019.

V jednom z předchozích reportů (ZDE) jsme Tě informovali o tom, že základy pro koš jsou již položeny. Těší nás, že se dlouho nelenilo a koš vyrostl opravdu rychle – téměř jako by ho vodou pokropil strýček Pompo v oblíbeným seriálu Arabela. Asi budeme do Humpolce muset zavolat a ještě to prověřit…

Pevně věříme, že místním bude koš dobře sloužit a (nejen) děti se na něm vyřádí, jak se sluší a patří!

PS: A pokud o jedinečným projektu „Koše do ulic“ zatím příliš nevíš a rád bys načerpal víc infošky, mrkni do staršího info reportu TADY.

Foto: Ondřej Dygrýn

Předchozí články